I centrala Siem Reap i Kambodja ligger gatan med det inte så lockande namnet Pub Street. Gatan har, som namnet säger, många barer och restauranger med den är inte så odräglig som den låter på namnet.
Efter första dagens tempelbesök i Angkor så bad Viveca och jag vår tuk-tuk chaufför att ta oss till ett bra ställe för lunch. Han körde oss då till Pub Street och pekade på stället som het Cambodian BBQ. Först var vi lite tveksamma och gissade att det var ett sunkställe som hans kusin ägde, så vi gick en runda. Sen gick vi dit i alla fall. Och åt resans godaste vårrullar och en fantastisk papayasallad.
På menyn såg vi att det också serverades mat tillagad på en Cambodian BBQ, som är en bordsgrill där man själv tillagar sin mat. Det fanns två varianter att välja mellan på menyn; en med mer vanliga kött- och fisksorter att grilla samt en med mer exotiska kött- och fisksorter.
Detta var vi tvungna att testa och två dagar senare var vi tillbaka för middag. Detta är vad som fanns på menyn; det var självklart den mer exotiska menyn vi gick för:
– Krokodil
– Orm
– Grodlår
– Känguru
– Struts
– Haj
– Anka
– Kyckling
– Fläskkött
– Bläckfisk
– Scampi
– Biff
– Bar Fish (vet inte vad detta är för firre på svenska)
– Svärdfisk
Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.
Jag måste erkänna att ofta är det mer roligt än gott att testa udda djur att äta. Första gången jag testade krokodil var i Syd-Afrika och eftersom den var rökt så smakade det som bacon då
Kul med de små skyltarna! Känguru och orm har jag inte provat. Krokodil åt vi i Kenya och jag var positiv men inte Peter (tror att vi fick olika delar). Grodlår har jag ätit i Kina och det var väldigt gott då. Smakade som kycklinglår eller kycklingvingar ungefär.
Grodlår är troligtvis något annat i Frankrike än i Kambodja. Jag tror definitivt jag får testa igen nästa gång jag är i Frankrike. En annan grej är att åka till Australien for att testa mer känguru; jag har inte varit där än.
Jag provade grodlår för första gången nu i februari i Paris och de var ljuvliga. Det är säkert som med sniglar, att det finns olika sorter. Jag minns på torget i Marrakech där jag köpte sniglar. De smakade mest gegga, medan de franska är utsökta… 🙂