Direkt efter frukost beger vi oss till Villa Magdalena, en bilresa på endast en halvtimme, fortfarande inom området Zagorje. Resan går mellan vinodlingar och majsodlingar; perfekt start på dagen.
Läs mer: Dag 1 i området Zagorje
Hotell Villa Magdalena i byn Krapinske toplice
Vi checkar in på våra rum på Villa Magdalena, där samtliga rum har en jacuzzi i rummet. Våra rum ligger på översta våningen; bara några trappsteg upp till SPA:et och vi beger oss omedelbart dit.
SPA:et har en större pool och en jacuzzi för åtta personer. Båda med underbar utsikt över det närliggande landskapet. Det finns också två terrasser med utomhus solsängar; tyvärr tillåter inte vädret att vi ligger utomhus.
När det börjar kurra i magen går vi trappstegen ner till våra rum och gör oss i ordning för lunch. Denna serverar en trappa ner, i färgglada restaurangen med en kock som har jobbat flera år i Japan och kan allt om att posera för våra kameror.
Läs mer: Dubrovnik – Vacker medeltidsgodis
Lunchtemat är hälsosamt och detox och vi får in inte mindre än fem drycker i alla färger. Till efterrätt får vi testa fyra olika tårtor och glass och vi får också en extra överraskning i form av choclate art som kocken tillagar direkt på en glasskiva på bordet framför oss.
Vinprovning och middag på Vuglec breg
Efter lunch beger vi oss till vingården Vuglec breg, som är viden känd i hela Kroatien. Landskapet i Zagorje gör att vi häpnar under den korta bilresan.
Vi börjar med att spana in deras boenden, som är fördelat över olika längor och utförande. Favoriten blir den pyttelilla stugan med privat jacuzzi och sauna och underbar utsikt. Behöver jag säga den är populär för nygifta?
Sen blir det en runda för att kolla in vinproduktionen; både röd, vit och rosé. Vin med bubblor är ganska nytt i Kroatien men marknaden växer varje år och är nu Vuglec bregs stora satsningsområde.
Det börjar bli dags att prova vinerna, vilket vi gör med glädje. Efter att ha provat oss genom fyra olika, utan att spotta, är det dags att flytta sig inomhus och inta middagen. Det bjuds, som dig hör och bör på en vingård, på traditionell meny bestående av soppa till förrätt, kalkon med det traditionella pastaliknande tillbehöret och grönsaker samt efterrätten stukli; en sorts gratinerad pannkaka fylld med salt keso och grädde.
Vi lämnar Vuglec breg var det vid 22-tiden. När vi kommer hem passar jag på att testa jacuzzin i rummet, vilken visar sig ha ljus i olika kulörer som färgar vattnet. Oj, vad roligt!
Resan genomfördes i samarbete med Kroatiska turistrådet.
Bild, text och synpunkter är som alltid våra egna.
Wow snyggt!!! Helt missar att du publicerat detta! Vilken härlig resa vi hade. Kramar
Loooovely resa! Riktigt bra.